Lefóliázták a révkomáromi Trianon-oszlopot

2011.01.13. 12:48 Módosítva: 2011.01.13. 12:49
Egy révkomáromi magyar férfi fóliával takarta be a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) által a komáromi határon felállított emlékoszlopot, mely a trianoni szerződést élteti, írja a bumm.sk.

"Ez az oszlop a sovinizmus jelképe. Az SNS magyargyűlöletének szimbóluma. Nem kérünk belőle!" - állt a kék színű fólián elhelyezett feliraton.

Fotók: Bumm.sk
Fotók: Bumm.sk

Bósza János csütörtökön délelőtt 11 után ment a határon elhelyezett Trianon-oszlophoz, hogy tiltakozzon ellene. A bumm.sk negyed 12-kor érte el telefonon, ekkor már – elmondása szerint – egy rendőrautóban ült a helyszínen.

Azt mondta, éppen letakarta az oszlopot, amikor két rendőrruhás férfi ment hozzá, vulgárisan beszéltek vele, és személyi igazolványát kérték, mire ő is arra kérte őket, azonosítsák magukat, de erre nem voltak hajlandók.

"Leköcsögöztek, gazembernek, disznónak neveztek" - mondta Bósza, aki szerint később egy rendőrjárőr is kiérkezett, akik igazolták magukat, így ő is megmutatta személyi igazolványát. Ezt követően beszállították a révkomáromi rendőrkapitányságra.

003

"Őrizetbe vettek, de nem mondták meg, milyen indokkal" - mondta Bósza később, még a rendőrségről telefonálva. Hozzátette, semmilyen kárt nem okozott az SNS emlékoszlopában, így nem érti, miért vitték be.