Munkát keresett a domogyedovói merénylő

2011.02.04. 16:39
A moszkvai Domogyedovo repülőtéren feltehetően Magomed Jevlojev ingusföldi születésű, húszéves fiatalember robbantott. A szülőfalujában élő rokonaitól már DNS-mintát vettek, és most várják az azonosítás eredményét.

Az Interfax hírügynökség Jevlojev szülőfalujában, Ali-Jurtban megtudta, hogy a fiatalember nemrég elindult munkát keresni.

Idrisz Ganisev, a falu elöljárója elmondta: a család nem jelentette be, hogy Jevlojev eltűnt volna, és a családtagok változatlanul Ali-Jurtban laknak, legalábbis Ganisev két-három napja látta őket. Az elöljáró nem tudott arról, hogy a falu szülöttének köze lenne a merénylethez, csak annyit tudott mondani, hogy jártak ott nyomozók.

A január 24-i merénylet a terroristával együtt harminchét ember életét oltotta ki, és a hét végén még mindig több mint száz sérült volt kórházban.

Miután korábban kiderült, hogy a pokolgépeket Pjatyigorszkból menetrendszerű buszon, két szauna-fűtőtestbe rejtve szállították Moszkvába, a Moszkovszkij Komszomolec című lap munkatársai végigmentek az útvonalon egy dobozba csomagolt porszívóval, a doboz pokolgép szállítására is alkalmas lett volna.

A cikk szerint a busz tizenhárom ellenőrzőpontnál állt meg, de sehol nem állt tovább két-három percnél, útleveleiket egyszer nézte meg rendőr, és a csomagokat, személyes holmikat egyszer sem ellenőrizték.