Azonnali pert akarnak Berlusconi ellen

2011.02.09. 14:19

Milánói ügyészek levélben kérték fel a vizsgáló bírót, hogy kezdeményezze az olasz kormányfő azonnali perét. A levél szerint elegendő bizonyíték áll ugyanis rendelkezésre, hogy hatalommal való visszaélés és egy Ruby nevű fiatalkorúval létesített szexuális kapcsolat miatt bíróság elé álljon Silvio Berlusconi.

A milánói főügyész, Edmondo Bruti Liberati és ügyészkollegái azt állítják, hogy a 74 éves kormányfő fizetett az éjszakai bárokban táncoló 17 éves Ruby-nak a szexért.

Az ügyészek szerint a hatalommal való visszaélés gyanúja azon alapul, hogy Berlusconi közbejárására engedték el a rendőrök a lopás miatt őrizetbe vett lányt.

Ügyvédei szerint a kormányfő nem élt vissza hatalmával, amikor Ruby szabadon engedését kérte, mivel ő úgy tudta, hogy Ruby az egyiptomi elnök unokahúga, de később kiderült, hogy ez nem igaz.

Az ügyvédek azt állítják, Berlusconi csupán kötelességét teljesítette, amikor egy állam vezetőjének segített, ezzel enyhítette az esetleges diplomáciai botrány esélyét.

A milánói ügyészek a vizsgálatot végző bírónak írt levelükben visszautasítják Berlusconi ügyvédeinek állítását, miszerint kormányfőként segített a Hoszni Mubarak rokonának vélt lánynak.