Rudolf
2 °C
13 °C

Állítólag romlik Mubarak egészségi állapota

2011.02.15. 17:15

Romlik a 82 éves Hoszni Mubarak megdöntött egyiptomi elnök egészségi állapota, és a politikus elutasította, hogy kezelésre külföldre utazzon - írta kedden internetes oldalán az as-Sark al-Auszat című szaúd-arábiai lap.

Egy katonai forrás a Reuters brit hírügynökségnek azt mondta, hogy Mubarak lélegzik, de állapotáról nem nyilatkozik. Egy másik, az elnöki hivatalhoz közeli egyiptomi forrás azt mondta: Mubarak jól van.

Az as-Sark al-Auszat idézett egy, a legfelső katonai hadvezetéshez közelálló volt biztonsági tisztviselőt is, aki szerint Mubarak állapota drasztikusan romlik, és a politikus elutasítja a szükséges gyógykezelést. Az ex-államfő ugyancsak elutasítja azt a tanácsot, hogy Németországba utazzon kezelésre.

Alig egy évvel ezelőtt, 2010 márciusában Mubaraknak egy heidelbergi klinikán megműtötték az epehólyagját. Azóta rendszeresen szárnyra kapnak egészségével kapcsolatos híresztelések.

A szaúdi lap szerint Mubarak környezetét arra kéri, hogy engedjék hazájában meghalni. A megbuktatott elnök a nemzethez intézett utolsó beszédeiben, miközben még ragaszkodott tisztségéhez, szintén azt mondta, hogy Egyiptomban fog meghalni.