Fejlövés végzett a líbiai ellenzék jelképével

2011.03.20. 11:44 Módosítva: 2011.03.20. 12:21

A szombat reggel fejlövést kapott Mohammed Nabbous néhány órával később belehalt sérüléseibe. A 28 éves férfit sokan a líbiai nép hangjaként azonosítottak, hiszen online videóüzeneteiben ő ismertette a világ közvéleményével a Líbiában és főleg a Bengáziban kialakult helyzetet.

Nabbous online adója, az Alhurra TV tudósított a harci eseményekről, arról, hogy Kadhafi hogyan löveti népét, és hogy a hivatalos kommunikációval szemben a tűzszünetet megszegve tovább folytatta a katonai beavatkozást az ellenállók kezében lévő területeken.

Ahogy egyik első bejelentkezésekor közölte, nem a haláltól, hanem a csata elvesztésétől félt. Tévéadója a nap 24 órájában kilenc kamera segítségével tudatta, hogy mi történik Líbiában, legtöbbször ez volt a legfontosabb kapocs az elzárt Bengázi és a külvilág között. Bejelentkezéseiben beszámolt a város erőművének és üzemanyagtartályainak bombázásáról, míg szombaton, amikor a fejlövést kapta,  egy 4 hónapos és egy öt éves gyermek haláláról tudatta a világgal, akik egy rakétatalálat következtében vesztették életüket. Utolsó bejelentkezésére közvetlenül azelőtt került sor, hogy egy mesterlövész fejbe lőtte volna.

Nem sokkal később Mohammed Nabbous életét vesztette, az Alhurra TV azonban nem hallgatott el. Első gyerekükkel várandós felesége hangüzenetében könnyek közt kérte a nézőket arra, hogy imádkozzanak férjéért, és hogy folytassák, amit Mohhammed elkezdett, hogy halála ne legyen hiábavaló.