Kurvázáson kapták Obama jóbarátját

2011.04.07. 08:49

Őrizetbe vették hétfő éjjel Honoluluban Barack Obama egykori iskolatársát, az amerikai elnök egyik legközelebbi barátját, jelentette az Associated Press. Robert "Bobby" Titcomb a hawaii főváros belvárosában három társával együtt éppen egy prostituálttal egyezkedett, amikor a háromnegyed tízkor rendőrség lecsapott rájuk az illegális tevékenység miatt.

Robert "Bobby" Titcomb és Obama
Robert "Bobby" Titcomb és Obama

Titcomb két órán át volt rendőri őrizetben, majd 500 dollár óvadék ellenében szabadlábra helyezték. A Fehér Ház nem kommentálta a történteket, és Titcomb sem nyilatkozott a rendőrségi gyanúval kapcsolatban, nem reagált a sajtó érdeklődésére.

A 49 éves férfi egy iskolába járt Barack Obamával, egy évvel hamarabb végzett mint a leendő elnök. Jelenleg is sok időt töltenek együtt, gyakran járnak golfozni, kosárlabdázni, strandra, együtt vacsoráznak amikor az elnök Hawaii szigetén vakációzik. Legutóbb a karácsonyt és az újévi ünnepeket töltöttek együtt.

A nyilvántartás szerint Titcombnak eddig egyszer gyűlt meg a baja a rendőrséggel: 1987-ben ittasan vezetett, akkor 90 napra elvették jogosítványát és 150 dollárra büntették.