Lövöldözés egy brit atom-tengeralattjárón

2011.04.08. 18:48
Feltehetően a legénység egyik tagja lelőtte két társát a southamptoni kikötőben állomásozó Astute brit atom-tengeralattjárón. Az egyik férfi meghalt, a másik állapota életveszélyes.

A legénység egyik tagját megölték, egy másik állapota életveszélyes, miután lövöldözés tört ki az HMS Astute brit atom-tengeralattjáró fedélzetén.

Egyik társukat őrizetbe vette a rendőrség a Southampton dokkban, ahol a tengeralattjáró szerda óta vesztegelt. A BBC úgy tudja, hogy ez a férfi lőtte le két társát, mielőtt elfogták volna.

A rendőrség annyit erősített meg, hogy nem terrortámadás történt. Azt mondták, hogy nincs közvetlen veszély, a területet lezárták. A southamptoni városháza megerősítette, hogy Carol Cunio polgármester is a fedélzeten volt a lövöldözéskor, ugyanakkor nem sérültek meg.

Liam Fox védelmi miniszter bejelentette, hogy átfogó vizsgálatot rendelnek el az eset miatt. A helyiek aggasztónak nevezték, hogy hasonló incidens történhet egy atom-tengeralattjárón.

A 97 méter hosszú és 7800 tonnás HMS Astute a brit flotta legújabb és legnagyobb atom-tengeralattjárói közé tartozik, Spearfish torpedóival és Tomahawk cirkálórakétáival akár 2000 kilométerről is képes csapást mérni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport