Újabb áldozata van a minszki metrórobbantásnak

2011.04.15. 09:52

Tizenháromra emelkedett a hétfői minszki metrórobbantás halálos áldozatainak a száma - közölte pénteken a fehérorosz egészségügyi minisztérium.

A kórházakban 161 sebesültet ápolnak, egy beteg elhunyt a péntek reggel kiadott orvosi jelentés szerint. Huszonegy sebesült állapota továbbra is súlyos, huszonnyolcé pedig közepesen súlyos - közölték a minszki gyógyintézetek.

A robbanás az elnöki hivatalnál található Oktyabrszkaja metrómegállóban történt hétfőn, Lukasenko elnök munkahelyétől nagyjából 100 méternyire.

Bár az első jelentések még arról szóltak, hogy az ismeretlen eszköz az állomás peronján robbant fel, a hivatalos állami hírügynökség hétfőn este azt közölte, hogy az állomáson tartózkodó metrőszerelvény utolsó kocsijában történt a detonáció, ami nem járt fülsüketítő hanggal, hanem halk volt, mint egy pezsgősüveg pukkanása.

Az eset utáni napokban összesen öt embert vettek őrizetbe, akiket a robbantás elkövetésével gyanúsítanak. A letartóztatottak mindegyike fehérorosz állampolgár, harminc évnél fiatalabb és büntetlen előéletű.