Elengedik Marc Dutroux feleségét

2011.05.10. 20:48

Jó magaviseletének köszönhetően hamarosan szabadlábra helyezik a leggyűlöltebb belga pedofil gyilkos, Marc Dutroux cinkos ex-feleségét, Michelle Martint. A belga hatóságok helyt adtak a 2004-ben 30 éves börtönbüntetésre ítélt, 51 éves asszony szabadlábra helyezési kérelmének.

Ugyanakkor ehhez még meg kell várni a francia hatóságok döntését is, ugyanis Martint egyelőre egy francia kolostorban akarják elhelyezni. A nő - aki a börtönben, 2003-ban elvált Dutroux-tól - maga kérte, hogy kolostorba vonulhasson.

A belga ügyészség egyik illetékese szerint hetekbe telhet, mire a francia hatóságok döntenek arról, hogy az asszony beléphet-e az ország területére.

Dutroux 1996-ban letartóztatott feleségét gyermekek fogva tartásáért, továbbá két kislány halálra éheztetéséért ítélték el.

Dutroux-t életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, és nála azt is kikötötték, hogy nem helyezhető idő előtt szabadlábra. A férfit hat lány elrablásában és megerőszakolásában, közülük kettő meggyilkolásában, kettő halálra éheztetésében, továbbá egyik bűntársának meggyilkolásában mondták ki bűnösnek.

Az asszony elengedése ellen néhány órán belül több tízezer aláírás gyűlt össze egy Facebook-oldalon, és a döntés elleni tiltakozásul kedd délután már tüntetést is tartottak a brüsszeli igazságügyi palota előtt.