Meg akart enni egy svájci férfit

2011.05.10. 20:23 Módosítva: 2011.05.10. 21:57

Lövöldözésbe torkollott a sároskőszegi vasútállomáson, amikor szlovák kommandósok megpróbáltak elfogni egy orgyilkosság előkészítésével és kannibalizmussal gyanúsított férfit.

A gyanúsított megegyezett egy svájci állampolgárral, aki meg akart halni. Az elfogott férfi megölte, majd megette volna a svájcit, írja az Új Szó.

A svájci férfi először mindenhez hozzájárult, azonban amikor látta, hogy levelezőpartnere komolyan gondolja a tervet, inkább értesítette a svájci hatóságokat, akik az Interpol segítségét kérték.

Keddre beszéltek meg találkozót a szlovák férfival a sároskőszegi vasútállomásra, ahol azonban rendőrök érkeztek a vonattal. Miután megbizonyosodtak arról, hogy a megfigyelt férfit keresték, a kommandósok akcióba léptek.

A férfi rálőtt az egyik kommandósra, akinek a golyóálló mellényét is átütötte. A mesterlövész öt lövéssel terítette le a férfit. Mindketten súlyos sérülésekkel kerültek a kassai kórházba.

A férfi egy lövészklub tagja lehetett, az akciókor négy legálisan tartott fegyver volt nála. Egy zsákban kések és fűrészek is voltak nála.

Daniel Lipšic szlovák belügyminiszter azt mondta, hogy a rendőrség már egy ideje dolgozott az akción, a férfi ellen május 6-án eljárást indítottak orgyilkosság előkészítésének gyanújával.