A kommandósok elhibázták Bin Ladent

2011.05.13. 10:27
Videóra rögzítették az Oszama bin Laden pakisztáni rejtekhelye elleni akciót az abban részt vevő amerikai kommandósok, akik a sisakjukra rögzített minikamerákon át közvetítették a történéseket a parancsnokságra.

A CBS News beszámolója szerint a 25 SEAL-katona felvételeiből kiderül, hogy a 40 perces akció során egyszer alakult csak ki tűzharc: a főépület előtt Oszama bin Laden egyik futárja tüzet nyitott az amerikaiakra, akik viszonozták ezt, és végül megölték a férfit.

A kommandósok ezután a házba érve meglátták a terroristavezért az egyik emeleti lépcsőpihenőben, rálőttek, ám elhibázták. Az al-Kaida vezetője ekkor menekült a hálószobájába, ahová az amerikaiak követték.

Az első belépő katona félrerántotta bin Laden lányát, aki szintén a szobában tartózkodott, míg a következő katona a terrorista feleségét próbálta ártalmatlanná tenni. A CBS szerint végül a feleséggel birkózó katona lövést adott le bin Laden mellkasára, egy harmadikként a szobába lépő kommandós pedig végül fejbe lőtte az al-Kaida parancsnokát.