Meg kellett ismételnie a leszállást az amerikai elnök különgépének

2011.05.18. 20:33
Nem sikerült elsőre leszállnia szerdán a Barack Obamát szállító elnöki repülőgépnek a connecticuti Hartford repülőterén, a megismételt kísérlet azonban eredményes volt.

A bizonytalanságot a kedvezőtlen időjárás miatti rossz látási viszonyok okozták. Az Air Force One pilótája a felhők és az eső miatt úgy döntött, hogy újból felemeli a Boeing 747-es repülőgépet, majd 15 perc elteltével rendben letette azt a Bradley Nemzetközi Repülőtér leszállópályájára. Az elnököt és kíséretét nem fenyegette veszély.

Az elnök utazásai idején korlátozzák az érintett repülőterek forgalmát, így az incidens más repülőgépet nem érintett. Barack Obama mellett a gép utasa volt Janet Napolitano belbiztonsági miniszter. Az elnök a reptérről a parti őrség New London-i akadémiájára hajtatott, ahol beszédet mondott.

Április 19-én a first ladyt, Michelle Obamát és az alelnök feleségét, Jill Bident szállító Boeing 737-esnek kellett megismételnie a leszállást a Washington melletti Andrews légitámaszponton. Az incidenst akkor irányítói figyelmetlenség okozta, mert az elnöki flotta gépe túl közel kerül egy másik repülőhöz. A pilóta akkor is másodszori kísérletre szállt le.