L'Aquilába továbbra sem ajánlják az utazást

2011.05.23. 13:02 Módosítva: 2011.05.23. 13:06

Negyvenhat országba, illetve azok egyes térségeibe nem javasolja az utazást a Külügyminisztérium. A lista érdekessége, hogy szerepel rajta Olaszország is, pontosabban az Abruzzo tartományban található L'Aquila város.

Kovács Petra, római magyar konzul elmondta: a két évvel ezelőtti földrengés okozta károkat L'Aquila belvárosában még nem sikerült helyreállítani, hetven százalékban romos, és csak rendőri kísérettel lehet odamenni. Ezért nem ajánlják a magyar turistáknak.

Nem javasolják az utazást Afrika huszonnégy országába, így például a közkedvelt turistacélpontok, Egyiptom és Tunézia bizonyos területeire. Kairó, Szuez, Alexandria, Iszmailija városa van a listán, ezeken kívül a Luxor–Hurghada közötti szárazföldi útvonalon történő közlekedés sem javasolt.

Tunéziában az ország délnyugati területeire, Djerba szigetére, valamint a déli, sivatagos területekre nem javasolják az utazást. Nem tartják biztonságosnak a szállodán kívüli programokat és a belföldi egyéni utazásokat sem.

Ázsiában tizennyolc országot, illetve területet nem tart biztonságosnak a Külügyminisztérium. Így például Fülöp-szigeteknek Mindanao szigetét és az azt körülvevő szigetvilágot, Indiában Dzsamnu és Kasmir államot Ladakh kivételével, valamint a keleti és északkeleti államokat. Nem javasolják továbbá Japánban a fukusimai atomerőműtől nyolcvan kilométeres körzetében fekvő területek meglátogatását.

Az utazásra nem javasolt országok listáján szerepel még egy közép-, és egy dél-amerikai ország: Haiti és Bolívia.