Pornóssal is szexemesezett Weiner

2011.06.08. 08:37 Módosítva: 2011.06.08. 12:11
Egyre komolyabb bajba keveredik Anthony Weiner, aki nagyon szeret meztelen képeket küldözgetni magáról ismeretlen nőknek. A demokrata képviselő egy expornós szexemespartnerének felajánlotta "csapata" segítségét a sajtó lerázásához. Ha a "csapat" kongresszusi stábját jelentette, etikai vizsgálat elé néz.

Egyre több és egyre zaftosabb részlet szivárog ki Anthony Weiner demokrata képviselő fura hobbijáról. Weiner, aki egészen a múlt héten kirobbant botrányig a 2013-as New York-i polgármester-választás nagy esélyesének tűnt, a legfrissebb hírek szerint profi segítséget ajánlott egyik szexemes-partnerének ahhoz, hogyan hazudjon viszonyukról a sajtónak.

Ez valamennyire érthető is. Weiner eddigi partnerei közül egy 21 éves oregoni diáklány, egy 26 éves texasi egyedülálló anya és egy 40 éves Las Vegas-i krupié állt a nyilvánosság elé, de kedd estére újabb arccal, a foglalkozását tekintve pornósztár Ginger Leevel bővült a lista.

Ginger Lee
Ginger Lee

A TMZ pletykaportál értesülései szerint Weiner - aki úgy bukott le, hogy az oregoni egyetemistának szánt fényképét erektált péniszéről, privát üzenet helyett véletlenül nyilvános üzenetként publikálta a Twitteren - hónapokig küldözgetett magáról meztelen képeket a pornósnak, akit a botrány kirobbanása után egyre intenzívebben zaklatott a sajtó. Weiner emailben ajánlott segítséget.

"Beszélnél valami PR-os figurával, aki tanácsokat adna? A csapatomból valaki felhívhat! (A csapatom remekül dolgozik, uh.)" - írta az emailben. Az nem teljesen tiszta, hogy a zárójeles megjegyzés direkt ironikus-e, mindenesetre az irónia indokolt lenne. Weiner első körben azzal próbált védekezni, hogy a Twitterre kikerült kép nem őt ábrázolja, hanem "valakik" feltörték a fiókját és visszaéltek vele.

Akárhogy is, ez az email minden eddiginél nagyobb bajba keverheti Weinert. Ha ugyanis "csapatom" alatt az adófizetők pénzén fenntartott képviselőházi stábját értette, akkor akár kongresszusi etikai vizsgálat is lehet az ügyből. Az Egyesült Államokban azt még talán elnéznék, hogy egy képviselő féltucat nőnek küldözget magáról meztelen képeket a neten, de hogy hobbiját az adófizetők pénzéből finanszírozza, az megbocsáthatatlannak számít.

Weiner neje, Huma Abedin - aki kicsit fajsúlyosabb figura férjénél, Hillary Clinton külügyminiszter régi, bizalmas tanácsadója - egyelőre nem szólalt meg az ügyben. Weiner, amikor napokig tartó tagadás után hétfőn beismerte, hogy mégiscsak ő van a képeken, sajtótájékoztatóján újra és újra bocsánatot kért tőle. Ha a botrányt még túl is élné, esetleges válása jelentősen rontaná karrieresélyeit.