Újabb robbanás egy drezdai Ikeában

2011.06.11. 18:10

Ketten sérültek meg könnyebben, miután bomba robbant egy drezdai Ikea áruházban. A sérültek a rendőrség szerint halláskárosodást szenvedtek a robbanástól. Az eset a konyhai bútorok szekciójában történt.

Hasonló robbanások történtek május 30-án több Ikea üzletben Belgiumban, Franciaországban és Hollandiában. Komolyabb sérülések eddig nem voltak.

Az IKEA szóvivője szerint nem kaptak semmilyen fenyegetést a robbantások előtt. A rendőrség nyomoz, bővebb információt eddig nem árultak el az ügyről.

Hollandiában 2002-ben egy zsaroló több robbanószerkezetet is elhelyezett helyi áruházakban, az egyik két rendőrt meg is sebesített, amikor felrobbant.

2009-ben egy iszlám radikálisok bombamerényletéről beszélő, ismeretlen telefonáló tippje alapján kiürítettek és egy napig zárva tartottak egy IKEÁ-t és letartóztattak hét embert. Bombát nem találtak, az viszont kiderült, hogy a bejelentő személyes ellensége volt az alaptalanul befújt figuráknak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás