Elfogták a világ tíz legkeresettebb bűnözőjének egyikét

2011.06.23. 19:34 Módosítva: 2011.06.23. 20:17

Tizenhat év után Los Angeles közelében az FBI elfogta a világ tíz legkeresettebb bűnözőjének egyiket, James "Whitey" Bulger maffiavezért. A BBC szerint a 81 éves férfit 60 éves barátnőjével, Catherine Greiggel együtt fogták el, mindketten még csütörtökön bíróság elé állnak.

James Bulger 1994

Az FBI-nak végül úgy sikerült elfognia a férfit, hogy a barátnőjére koncentráltak. Az elmúlt napokban a Greig korabeli nők által nézett műsorok között adtak közre felhívást, amelyben az asszonyt keresték.

Az FBI szerda este kapta a fülest, hogy a pár Santa Monicában lehet, ahol Charles és Carol Gasko néven rejtőzködtek. Megfigyelték a lakásukat, majd kicsalták és őrizetbe vették a férfit. Végül a lakásban a nőt is elfogták.

A rejtekhelyükön több fegyvert, és "jelentős mennyiségű készpénzt" is találtak. A párt várhatóan Bostonba szállítják majd

Bulgert azzal vádolják, hogy az 1970-es és 80-as években ő vezette a bostoni ír maffiát, a Winter Hill Ganget. Az FBI tizenkilenc gyilkosságban vádolja bűnrészességgel, de védelmi pénz, gyilkosságok, összeesküvés, pénzmosás is szerepel a vádak között.

Ő ihlette Martin Scorsese négy Oscas-díjas, A tégla című filmjében a Jack Nicholson által játszott maffiavezért.