Szlovák turistákat zaklatnak a magyar vámosok?

2011.07.25. 18:54

Már a turisztikai szezon kezdete óta zaklatják az általuk utaztatott szlovák turistákat a magyar vámosok a Letenye-Muracsány átkelőn, a horvát-magyar határon állította Elena Gregová, az egyik kassai utazási iroda tulajdonosa a Bumm.sk-nak.

Szerinte van, hogy a buszaikat közvetlenül a sorompó előtt 40 percig sem veszik észre a magyar vámosok. "Utána viszont szó szerint méltatlan módon ellenőrzik a sofőreinket, ami sokszor egy óriág eltart" - mondta a TASR hírügynökségnek. Ez állítása szerint mindkét irányban előfordul a határátlépésnél.

Gregová azt mondta, nem érti, miért kell a sofőröknek megmutatniuk pénztárcájuk tartalmát, magyarázkodniuk, hogy miért használtak egy másik átkelőt a visszaúton, vagy miért kell bemutatniuk munkaszerződésüket.

Szerinte az idegenvezetők és a turisták is úgy vélik, hogy a magyar vámosok fölényesen, sőt, arrogánsan viselkednek az útlevélellenőrzéseknél.

Gregová szerint ezzel a problémával minden szlovák utazási iroda, illetve személyszállító cég találkozott már, ezért levélben fordult a pozsonyi magyar nagykövethez, hogy járjon közben az ügyben.