Láttam a gyilkos tekintetét

2011.07.28. 09:11

Egy tizenhat éves lány a csodával határos módon túlélte Anders Breivik mészárlását, miközben a tömeggyilkos háromszor is rálőtt Utoya szigetén, írja a hirado.hu a brit Mirrorra hivatkozva.

Andrine Johansen egy szikla mögött tudott elbújni a mészárlás elől, miközben Anders Breivik egyenként végzett több barátjával is. A gyilkos azonban megtalálta: abban a pillanatban, ahogy a férfi tüzet nyitott, Andrine a jeges vízbe vetette magát. Háromszor dördült el a robbanó dumdum golyókkal töltött fegyver.

Az első lövedék a jobb oldalán találta el, és a mellkason áthatolva átlyukasztotta a tüdejét. A második a melegítő felsőjén keresztül hatolt át, ám mivel a ruhadarab kitágult a vízben, a golyó a lány mellett haladt el. A harmadik a cipőjét találta el, néhány milliméterre a lábától.

Andrine halottnak tettette magát, és Breivik ekkor már más célpontot keresett magának. Harminc percig feküdt így a vízben, és valószínűleg a rendkívül hideg víz menthette meg a lány életét, mivel az elősegítette a véralvadást.

Andrine a kórházban nyilatkozott először: „Láttam a gyilkos tekintetét, amint a fegyverén keresztül megcéloz engem, és háromszor rám lő.”