Meghosszabbították Breivik őrizetét

2011.09.19. 17:08

Nyolc héttel meghosszabbították az illetékes oslói bíróságon hétfőn a 77 ember meggyilkolásával vádolt norvég Anders Behring Breivik előzetes letartóztatását, amelyből legalább az első négy hetet magánzárkában kell töltenie.

Ez alatt az idő alatt a vádlott nem fogadhat látogatót és nem kaphat levelet. Az elszigetelését a bíróság azzal indokolta, hogy így nem próbálkozhat meg a nyomozás befolyásolásával, nem tud megsemmisíteni bizonyítékokat, vagy kapcsolatba lépni az esetleges bűntársakkal.

Breivik a hosszabbításról döntő zárt meghallgatáson nyilatkozatot tett, de a bíró szerint nem mondott lényeges dolgot, és amikor eltért a tárgytól, többször is figyelmeztették, hogy megvonják tőle a szót.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla