Kurd lázadók megöltek öt török csendőrt

2011.09.25. 00:18

Öt török csendőr meghalt, és kilenc megsebesült szombaton kurd fegyveres lázadók támadásában Törökország délkeleti részén – közölték a hatóságok.

Rakétavetőkkel felfegyverzett kurd lázadók Pervari városa közelében nyitottak tüzet a csendőrök egyik laktanyájára, de azok viszonozták a tüzet, a hatóságok pedig erősítést küldtek a helyszínre. A lázadók azonban aláaknázták a területet, hogy megakadályozzák a segítségnyújtást, és tüzet nyitottak az odaérkező katonai helikopterekre.

Az összetűzésben három lázadó is életét vesztette. A csendőrök és a katonák folytatják a hajtóvadászatot a támadók után katonai helikopterek támogatásával.

A támadást feltehetően a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) tagjai követték el. A PKK, amelyet terroristaszervezetként tart nyilván az Európai Unió és az Egyesült Államok is, 27 éve küzd fegyverrel a kurd önrendelkezésért. A harcokban azóta 40 ezer ember vesztette életét. Július óta drámai mértékben megszaporodtak a lázadók támadásai: a biztonsági erők több tucat tagját ölték meg, és legalább tíz polgári személy életét is kioltották.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport