Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Alba hercegnő férjhez ment

2011.10.05. 17:05

Nyolcvanöt évesen ment férjhez Alba hercegnő, az egyik legrégebbi spanyol nemesi család sarja, hitvese egy huszonöt évvel fiatalabb köztisztviselő.

Az esküvőt a Sevilla óvárosában lévő Duenas-palota kápolnájában tartották; a 15. századi épület környékén hatalmas tömeg gyűlt össze, hogy tanúja legyen a mesésen gazdag kétszeres özvegy újabb frigyének.

A hercegnő az egyik leghíresebb spanyol közéleti személyiség, aki Guinness-rekordot is tart azáltal, hogy neki van a világon a legtöbb rangja és neve. Teljes neve Maria del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart de Silva.

Első házasságából született hat gyermeke – öt fiú és egy lány – helyi sajtójelentések szerint ellenezte a házasságot, ezért a hercegnő a nyarat azzal töltötte, hogy gyermekei között felosztotta milliárdos vagyonát. Ám haláláig az ő ellenőrzése alatt marad minden.

"Minden nagy szerelemnek házassággal kellene végződnie" – indokolta májusban a Vanity Fair magazinnak, hogy miért akarja harmadik férjéül a hatvanéves társadalombiztosítási alkalmazottat, Alfonso Diezt.

Első férje Luis Martinez de Irujo mérnök, Sotomayor hercegének fia volt. A második egy kiugrott jezsuita pap, aki 1978-ban meghalt.

A hercegnő vagyonát hárommilliárd euró körülire becsülik. Spanyolországban számos palotája, kastélya és hatalmas birtokai vannak, műkincsgyűjteményében pedig többek között Vélazquez-, Goya- és Rubens alkotásai sorakoznak.