Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

A londoni City elfoglalására készülnek a "felháborodottak"

2011.10.11. 21:03 Módosítva: 2011-10-11 21:31:46
London pénzügyi központjának, a Citynek az elfoglalására készül egy csoport a "Felháborodottak" nevű, Spanyolországból kiindult mozgalom mintájára.

A Facebook internetes közösségi oldalon megalakult mozgalom fantázianeve OccupyLSX (Foglaljuk el a londoni tőzsdét!).

A csoport egyik aktivistája, Peter Vaughn elmondta: október 15-én, szombaton a Szent Pál székesegyház előtt gyülekeznek, és együtt vonulnak a londoni tőzsde épületéhez. Nem az épületeket akarjuk elfoglalni, tábort vernénk a City közvetlen közelében, és különféle műhelymunkákat, vitafórumokat tartanánk, hogy lelkesítsük a résztvevőket - magyarázta a 24 éves munkanélküli.

A közösségi oldalon közzétettek egy felhívást, hogy szombaton minél többen vegyenek részt különféle témákról, például az "adósságról" vagy "a fiatalok általános apátiájának megszüntetéséről" rendezett műhelymunkákban.

"Óráról órára dagad a mozgalom. Már több mint 3500-an jelezték a részvételüket a Facebook-oldalunkon" - mondta Peter Vaughn, az OccupyLSX csoport aktivistája.

Az "Együtt a globális változásért" internetes oldal szerint a világ 45 országban 400 hasonló megmozdulást terveznek szombatra.