Fülöp, Evelin
EUR 392,39 Ft
USD 367,03 Ft
13 °C
27 °C

Lezuhant egy kínai vadászbombázó

2011.10.14. 16:02

Lezuhant egy kínai gyártású vadászbombázó egy északnyugat-kínai légi bemutatón pénteken, az egyik pilóta túlélte a balesetet - adta hírül a Hszinhua hírügynökség helyi hivatalos forrásokra hivatkozva. A zuhanás utolsó másodperceiben katapultált pilóta könnyebb sérüléseket szenvedett, a - szemtanúk elmondása szerint - pilótafülkében rekedt társát viszont még keresik, de vélhetően nem élte túl a balesetet.

Az eset helyi idő szerint délelőtt 11 órakor történt Senhszi (Shaanxi) tartományban egy nemzetközi repülési kiállítás és konferencia alkalmával tartott bemutatón. A "repülő leopárdnak" becézett FBC-1 típusú, de JH-7-esként is ismert kínai gyártású vadászgép a sikeres gyakorlatát követően zuhanórepülésben ért földet egy mocsaras területen - hangzott el a helyi tájékoztatón pénteken délután.

A tartományi székhelytől Hsziantól (Xian) mintegy 100 kilométerre északnyugatra lévő Neijfu (Neifu) repülőterének irányából sűrű füstfelhőről számoltak be, de a hírügynökség információi szerint a pénteken kezdődött háromnapos rendezvény bemutató programja a balesetet követően még másfél órán át tartott.

000 Hkg5462196
Fotó: Str

A kínai légierőnél és haditengerészetnél rendszeresített kétüléses, két hajtóműves vadászbombázót Hszianban gyártják. A baleset körülményeit vizsgálják.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás