Ervin
14 °C
21 °C

Krokodilok szöknek az árral Thaiföldön

2011.10.17. 17:13

Thaiföldön több száz krokodil szabadult el bekerített élőhelyeikről az országot sújtó heves áradások következtében - adta hírül hétfőn a Bangkok Post című napilap.

Az újság értesülése szerint a monszun esőzések miatt vízzel elárasztott városokból számos telefonhívás érkezett a fel-felbukkanó krokodilok miatt egy hüllőkkel foglalkozó helyi szervezethez.

A kormány a probléma mielőbbi kezelése érdekében mintegy 7300 forintnak megfelelő összegű jutalmat tűzött ki minden egyes befogott krokodilért.

A hatóságok nem tudják pontosan megmondani, hogy összesen mennyi állat szabadulhatott ki, mivel számos krokodilfarm illegálisan működik. A hüllőket a délkelet-ázsiai országban főleg turistalátványosság gyanánt tartják vagy  a kézitáskagyártók krokodilbőrrel való ellátása végett tenyésztik őket.

A környezetvédő hatóságok igyekeznek megnyugtatni a megriadt lakosságot. Mint hangsúlyozták, a szökevény hüllők többsége még fiatal és veszélytelen.

Thaiföldön 1995 óta nem voltak ilyen súlyos árvizek, mint most, a természeti csapás halálos áldozatainak száma háromszáz körülire tehető. Az árvizek összesen 2,3 millió embert sújtanak a délkelet-ázsiai országban.