Chávez: Kigyógyultam a rákból

2011.10.20. 23:41 Módosítva: 2011.10.20. 23:57
A venezuelai elnök bejelentette csütörtökön, hogy sikeres volt kubai gyógykezelése, és már nincsenek rákos sejtek a szervezetében.

Az egyenruhába öltözött Hugo Chávez kijelentette: Havannában többféle vizsgálatot végeztek rajta, és ezek alapján "tudományos módon megállapíthatták, hogy nincsenek aktív rosszindulatú sejtek a testében". Ennek ellenére négyhavonta ellenőrzést kell végezni - tette hozzá.

Minderről hazaérkeztekor számolt be a vidéki La Fríában, ahová azért ment, hogy az ottani templomban hálát adjon Istennek - mint mondta: "a parancsnokok parancsnokának" -, és teljesítse fogadalmát.

A baloldali radikális elnök a betegségből való kilábalással esélyt kapott arra, hogy ismét induljon az elnökválasztáson, amelyet jövőre tartanak. A felmérések szerint betegsége hatására nem változott támogatottsága, továbbra is a választók 50 százaléka szavazna rá.

Az 57 éves Chávezt június 20-án műtötték meg Havannában, szavai szerint egy baseball nagyságú daganatot távolítottak el a medencetájékáról, de azt nem közölte, hogy melyik szervéből (a sajtó prosztata- vagy végbélrákra gyanakodott). Ezt követően legalább négy kemoterápiás kezelésen vett részt Kubában. Nemrégen kopaszra borotvált fejjel jelent meg a tévékamerák előtt, mint mondta, azért vágatta le a haját, mert a kemoterápiás kezelés miatt elkezdett kihullani.