Putyin, a parasztfiú és az álomtatami

2011.11.15. 20:33
Golovcsinóban vegyült a néppel a parlamenti választások előtt Vlagyimir Putyin. A miniszterelnököt egy fiúcska rángatta, aki ezért tatamit kaphat. A kórházban a helyi kormányzót fenyegette régi fúróval.

Népmesei történetbe keveredett kedden a parlamenti választások és a jövő évi elnökválasztás előtt országjárásra indult Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök. Putyin Belgorod megyébe látogatott, ahol Golovcsinó faluban beszédbe elegyedett a helyiekkel. A tömegből egy fiúcska lépett elő, és megszólította. "Tudom, hogy ön dzsúdózik. Én is, csak nálunk rosszak a körülmények, mi egy alagsroban edzünk".

Putyinból előbb a politikus bújt elő, gyorsan megjegyezte, hogy a közelben edzőközpontot épít az orosz kormány, aztán megkérdezte, hogy mi a fiú kedvenc dobása. "Az elülső gáncsolás" - válaszolta a fiú.

Putyiné is, meg is kérte a kisfiút, hog ymutassa be. A kisfiú erre megragadta a ruháját és a mellénél rángatni kezdte a miniszterelnököt. Támadt is nagy nevetés, de Putyin leállította, és inkább az áramellátásról kezdte kérdezni a falusiakat. Aztán kocsiba szállt, de hirtelen visszafordult és a fiú után kiáltott. "Edzőhelyiséget mindenképpen találunk, de neked tatamit küldök" - mondta.

De nem csak a fiúcska járt jól. Putyin felkereste a helyi kórházat is, ahol megkérdezte az orvosokat is, mi mindenre vágynak. Ultrahangra, mammográfra, EKG-ra és új fogászati rendelőre, mondták. Erre Putyin a fogorvosi székbe ültette a megyei kormányzót, Jevgenyija Szavcsenkót és a régi fúrógéppel a kezében megfenyegette.

"Ha nem cseréli ki ezt a berendezést, visszajövök és ezzel fogok itt gyógyítani" - viccelődött Putyin. "Megígérem, mindent értek!" - viccelődött a kormányzó.