Cain titkosszolgálati védelmet kapott

2011.11.18. 18:03

A republikánus elnökjelöltek közül elsőként Herman Cain republikánus elnökjelölt kapott titkosszolgálati védelmet az amerikai előválasztási kampány idejére. A lépés azzal magyarázható, hogy kampányfellépésein egyre több újságíró rohamozza meg a Godfather's Pizza gyorsétteremlánc egykori vezetőjét, utalt rá J. D. Gordon, Cain szóvivője.

A mostani kampányban Cain az első republikánus elnökjelölt, aki személyi védelemért folyamodott. Janet Napolitano belbiztonsági miniszter csütörtökön pedig már rá is bólintott a kérelemre.

Herman Cain
Herman Cain
Fotó: Brian Snyder

Az elnökjelöltek abban az esetben kérvényezhetik a személyi védelmet, ha szerepléseik során szélesebb körben válnak ismertté és legalább tíz tagállamban folytatnak választási kampányt, nyilatkozta egy titkosszolgálati tisztviselő a The New York Times-nak. Emellett a hihető, konkrét fenyegetések szintén alapot adhatnak a védelemre.

Cain néhány hónap leforgása alatt az elnökjelöltségért vívott republikánus versenyfutás legizgalmasabb jelensége lett, akinek támogatottsága már több felmérésben a párt legnagyobb neveit is utolérte. Sosem viselt semmilyen választott politikai tisztséget – a legtöbben a Godfather's Pizza gyorsétteremlánc vezetőjeként ismerik, de a 80-as években egy gyorsétteremláncnál több száz éttermet irányított Philadelphiában és környékén. Cainról bővebben itt olvashat>>>