85 éves nagymamát vetkőztettek a New York-i reptéren

2011.12.03. 22:48
Beültetett defibrillátora miatt nem akart átmenni a biztonsági kapun egy 85 éves nő a New York-i reptéren. Állítása szerint emiatt levetkőztették. A biztonságiak tagadnak, a közlekedésbiztonsági hatóság szerint a videófelvételek alapján minden rendben zajlott. Magáról az átvizsgálásról ugyanakkor semmiféle felvétel sem készült.

Megalázták és meg is sebesítették a New York-i John F. Kennedy reptéren, állítja egy 85 éves nagymama. Lenore Zimmerman nem akart átmenni a detektoros kapun, mert tartott tőle, hogy az megrongálhatja a testébe ültetett defiblirátort.

A reptéri biztonságiak erre egy külön szobába vitték, ahol levetkőztették és átkutatták. Emiatt lekéste gépét, és csak két és fél órás késéssel kellhetett útra.

"Görbe vagyok, tolókocsival közlekedek és nem vagyok ötven kiló. Tényleg úgy nézek ki, mint egy terrorista?" - nyilatkozta az AP-nek a floridai nyugdíjastelepen, ahol lakik.

A Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hatóság (TSA) szombati közleményében tagadta, hogy az eset megtörtént volna. "Sajnáljuk, ha az utas kellemetlennek találta az átvizsgálást, de a vetkőztetés nem gyakorlatunk, és ez esetben sem történt ilyesmi" - írták közleményükben.

Zimmerman adataik szerint 12:20 perckor érkezett a biztonsági kapuhoz, tolókocsiban. "A privát átvizsgálást az utas kezdeményezte, a vizsgálat 11 percig tartott" - közölte Jonathan Allen, a TSA szóvivője. Állítása szerint a reptér zártláncú tévéhálózatának felvételei alapján minden rendben zajlott. Az AP jelentése szerint ugyanakkor magáról a vizsgálatról semmilyen felvétel sem készült, azaz nem tudni, Allen mire alapozta kijelentését.

Zimmerman állítása szerint a vizsgálat során még a sípcsontját is beütötte, ami, mint mondta, "vérzett, mint egy disznó". A sebét állítólag ott helyben ellátta egy sürgösségi medikus, de erről sincs feljegyzés a reptéren.

Fia, Bruce - aki a reptérre szállította - fejeket követel, és a biztonsági személyzet továbbképzését is. "Az anyám egy kicsi, törékeny öregasszony. Nem zavarkeltő, segítőkész. Nem is értem, hogy történhetett ez" - nyilatkozta az AP-nek.