Anna, Anikó, Panka
19 °C
35 °C

73 halott az indiai kórháztűzben

2011.12.09. 09:38 Módosítva: 2011.12.09. 10:01

Péntek reggel tűz ütött ki egy kalkuttai kórházban. A tűz az alagsorban csapott fel, és terjedt át a többemeletes épület szintjeire. A tűzoltók öt órán át küzdöttek a lángokkal, mire sikerült normalizálni a helyzetet. A kórház működési engedélyét visszavonták, írta a BBC.

A mentők még csak most derítik fel a kórház felső szintjeit, így elképzelhető, hogy az áldozatok száma nőni fog. A 190 ágyas kórházban 160 beteg tartózkodott. Ötven beteget sikerült megmenteni, akiket egy közeli kórházba vittek.

A bengáli városfejlesztési miniszter a BBC-nek elmondta, hogy sok beteg a füst miatt halt meg. A betegeket a tűzoltók megérkezéséig helyi lakosok mentették. A mentést nehezítette, hogy a kórház körüli utcák igen keskenyek. A kórháznál a helyzet még mindig kritikus, a mentés folyik, a környéken a kórházban tartózkodó betegek rokonai tömörülnek.

A túlnépesedett, tervek nélkül épülő Kalkuttában rendszeresek az épülettüzek. Legutóbb negyvenen haltak meg, amikor egy műemléképület kapott lángra. A BBC szerint a tüzekért az elektromos rövidzárlatok tehetők felelőssé.