Mátyás
-6 °C
1 °C

Huszonöt nap elzárást kaptak a temerini támadók

2011.12.27. 19:08

A helyi szabálysértési bíróság első fokon 25 nap elzárást és kevesebb mint 20 ezer forint pénzbírságot szabott ki arra a két, szerbül beszélő férfira, aki a vajdasági Temerinben a karácsonyi éjféli mise után megtámadott egy 75 éves magyar asszonyt és a segítségére siető magyar házaspárt is.

Az éjféli miséről tartott haza a 75 éves asszony, amikor három szerb férfi megállította, a dulakodásban a nő megsérült. Egy házaspár sietett az idős asszony segítségére, de őket is megverték, a férfi agyrázkódást kapott. A rendőrség a háromból két férfit állított elő.

A Duna Televízió kedd esti híradója szerint a bíróság szabálysértésként kezelte az ügyet a rendőrségi feljelentés alapján, az esetleges etnikai indítékot így nem is vizsgálhatták. Danijela Malesev bíró azt mondta, hogy „ebben az esetben nem volt etnikai indíttatás, nem sértegették a megtámadottakat nemzetiségi alapon. Klasszikus szabálysértés, a közrend és a nyugalom megzavarása történt."

A Duna TV az ügyben a rendőrséget is megkereste, amely két nap után annyit válaszolt, nem áll módjukban az incidensekről nyilatkozni.