Botond, Mózes
EUR 384,75 Ft
USD 368,78 Ft
12 °C
29 °C

Vitáznak Breivik mentális állapotáról

2012.01.04. 15:06

Új pszichiátriai szakvélemény került nyilvánosságra Oslóban, ami szerint a hetvenhét embert meggyilkoló, 32 éves Anders Behring Breivik nem skizofrén és önmagára sem veszélyes. Breiviket három pszichológus és egy pszichiáter vizsgálta meg a börtönben.

A szélsőjobboldali férfi egy korábbi jelentés szerint pszichotikus vonásokat mutat, és skizofréniában szenved. Az egymásnak ellentmondó szakvélemények miatt John Arild Aasen, az áldozatok családját képviselő ügyvéd további vizsgálatokat tart szükségesnek.

Korábban maga Breivik is elutasította az őt elmebetegnek nyilvánító pszichiátriai jelentést, édesanyja viszont azt állította, hogy a fia már 2006-ban paranoid téveszmékkel küzdött. Jelenleg úgy tűnik, hogy a tavasszal kezdődő perben a merénylőt beszámíthatatlanként fogják kezelni. Ebben az esetben nem zárhatják börtönbe, csak pszichiátriai intézetbe utalhatják hosszabb időre.

A férfi július 22-én két merénylet során 77 emberrel végzett.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek