Tangabugyival pózolnak plakátjaikon Slotáék

2012.01.18. 17:38

"Az Európai Unió  ... van, de hol vagyunk mi szlovákok?" – teszik fel a kérdést a márciusi parlamenti választásokra készülő Szlovák Nemzeti Párt (SNS) új plakátjai, miközben a kipontozott helyen egy női fenék látható.

SNS

A hirdetések – melyeken egy uniós csillagokkal mintázott tangát viselő nő formás feneke alatt Ján Slota pártelnök mosolyog kollégáival – a napokban kerültek ki az utcákra. A párt szóvivője szerint az óriásplakátok  az "unió kudarcát" jelképezik. De egyben azt is, hogy pártjának az állandó kudarcokra és a lényeges problémák figyelmen kívül hagyására van megoldása – nyilatkozta Jana Benková a TASR hirügynökségnek.

Slota pártja korábban sem ment a szomszédba a bugyuta ötletekért: karácsony előtti óriásplakátjain a gonosz krampusz – aki a elveszi a szlovákok euróit – a négy koalíciós párt logóját és az EU zászlaját viseli. A mikulás –aki szétosztja a pénzt az emberek között – ezzel szemben olyan kabátot visel, amin a nemzeti párt logója van.

Az SNS az idei kampány előtt is egyszerű grafikai megoldásokkal alkalmazott. Az újdonság csupán annyi, hogy a megfelelő programokkal pár perc alatt elkészíthető, koncepció nélküli képeken a romák és magyarok mellett az Európai Unió iránti gyűlölet is helyet kap.