Szíriaiak hatoltak be szerb nagykövetségükbe

2012.02.08. 17:30

Szerbiában élő szíriai állampolgárok szerdán délután behatoltak országuk belgrádi nagykövetségének udvarára, jelszavakat firkáltak a falakra és bezúzták a garázsok ablakait.

Az esetről a szerb belügyminisztérium tájékoztatott.

A közlés szerint a szíriaiak csoportja az eset után ismeretlen irányba távozott; az incidens körülményeit kivizsgálják.

Vasárnap szíriai ellenzékiek hatoltak be hazájuk varsói nagykövetségének területére, és az állami zászló helyett a forradalom lobogóját húzták fel a zászlórúdra. Az épületre Bassár el-Aszad rezsimjét ellenző feliratokat írtak, és az akciót filmen is megörökítették.

Hasonló akciókban világszerte több szíriai képviseletet is megtámadtak, egyebek közt szombaton éjszaka az ausztrál fővárosban. Szombatra virradóra szíriaiak egy csoportja megostromolta, feldúlta és részben felgyújtotta Szíria kairói nagykövetségét, tiltakozásul a szülőhazájukban történt legújabb vérontás miatt. Pénteken szíriai ellenzékiek hazájuk berlini nagykövetségére törtek be, ahol megrongálták a berendezés egy részét. Tüntetések voltak Szíria londoni és washingtoni nagykövetségénél is.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla