Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Montenegróban fél méter hó esett

2012.02.11. 20:50

Montenegróban kihirdették a rendkívüli állapotot szombaton, miután hatalmas mennyiségű - a fővárosban fél méter vastag - hó esett. A döntést az Országos Biztonsági Tanács Filip Vujanovic államfő vezetésével hozta meg - jelentette a podgoricai média szombat este. Ennek értelmében a vállalatokat és a hatóságokat a belügyminisztérium hatáskörébe utalják.

A kötelező munkavégzéssel, amely a rendkívüli állapotból következik, lehetővé teszik, hogy a külvilágtól elzárt falvak sok ezres lakossága ellátáshoz jusson.

Podgoricában az elmúlt éjszaka félméternyi hó esett. A következő napokban további egy méterről szólnak az előrejelzések. A városi hatóság minden magánjárműre általános közlekedési tilalmat hirdetett, és a belügyminisztérium is megtiltotta a forgalmat a legfontosabb tranzitútvonalakon.

A rendkívüli állapot kihirdetésével az egyik cél, hogy az egész országban csökkentsék az áramfogyasztást, mert a nagy hideg és a megnövekedett fogyasztás miatt összeomolhat a szolgáltatás. Ennek megfelelően a megszokottnál 20 százalékkal kevesebb áramot fogyaszthat a podgoricai KAP alumíniumcég és a nikskici acélművek.  • Vennék
  • Hírek