Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

A Twitter és a Facebook böjtjét javasolja egy olasz pap

2012.02.26. 16:14

Massmimiliano Gori atya, a Firenzéhez közeli San Casciano Val di Pesa plébánosa szerint nemcsak a húsról lehet lemondani a húsvétot megelőző nagyböjt időszakában, hanem néhány órára az interneten is böjtölhetünk, a Twitter és a Facebook használata nélkül. Az olasz sajtójelentések szerint Gori atya röplapokon hirdette a hozzá tartozó hatezres közösség tagjai között a technológiai böjtöt.

Gori elsősorban a templomát látogató fiataloktól kérte, hogy húsvétra készülve próbálják meg csökkenteni a számítógépnek szentelt időt. A plébános hangsúlyozta, hogy nem ellenzi az internet használatát, amelyet a gondviselés adományának tart, de egy kis lemondás néha nem árt.

„Már az is eredmény, ha sikerül elérni, hogy a fiatalok néhány órára felálljanak a komputertől, és helyette körbenézzenek a valódi világban, személyes kapcsolatokat teremtve” – nyilatkozta Gori atya az újságírók kérdésére válaszolva, majd hozzátette: aki csatlakozni akar az internetes böjthöz, a Collegiata di San Casciano templom facebookos oldalán jelentkezhet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek