Nagy erősségű földrengések Ázsiában

2012.02.26. 10:04 Módosítva: 2012.02.26. 10:05

A szibériai Tuva közetében, Oroszországban reggel 7 óra 17 perc körül észlelték a földmozgást. Az amerikai földrengéstani intézet, a USGS jelentése szerint a földrengés a Richter-skála szerinti 6,8-as erősségű volt. A 11,7 kilométer mélységben történt rengés epicentruma Kizil városától 100 kilométerrel keletre található. Egyelőre sem anyagi, sem emberéletben esett kárról nem érkezett jelentés.

Vasárnap délelőtt Tajvant is 6,1-es erősségű földrengés rázta meg – jelentette a tajvani meteorológiai intézet. Az USGS 5,9-es erősségűnek észlelte a rengést; szerintük a földrengés központja mindössze 4 kilométerrel a felszín alatt volt. A szeizmográfok nyolc percen belül három utórezgést is észleltek.

A tajvani televízió képsorai szerint az emberek az utcára menekültek, mert az épületek összeomlásától tartottak, de egyelőre csak kisebb károkról érkezett jelentés. Az aggodalom ennek ellenére nem volt alaptalan: az ország két tektonikus lemez találkozásánál fekszik, ezért gyakoriak a földrengések. Az 1999-es, 7,9-es erősségű földrengés során 2400-an vesztették életüket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport