18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A nőket és gyerekeket öli a szír hadsereg

2012.03.12. 10:47

Szíriai aktivisták jelentése szerint folytatódik a civilek lemészárlása Homsz városában. A biztonsági korlátozások miatt nehéz pontos számokat tudni, de a legkisebb számadat is 12 halottról számol be, míg a Helyi Koordinációs Tanács forrásai szerint legalább 45 áldozat van.

Az összes forrás megerősítette, hogy az áldozatok között nők és gyerekek is vannak, sőt Hadi Abdallah, az egyik demonstráló, azt állította az AFP-nek, hogy kizárólag őket érintette a mostani támadás. A gyilkosságok elkövetésével a kormányhű Shabiha milíciákat gyanúsítják, ellenben a szíriai kormányzat szerint „fegyveres terroristák” voltak a támadók.

figyelmeztetes

A hírek hallatára a Szíriai Nemzeti Tanács az ENSZ Biztonsági Tanácsának sürgős összehívását kérte hétfőn. „A tanács felvette a szükséges kapcsolatot több szervezettel és a szíriai néppel barátságot ápoló országokkal a BT összehívásához” – közölte a szervezet, miután úgy értesültek, hogy Homsz Karm-ez-Zejtún és al-Adavíje negyedében vasárnap 47 nőt és gyereket öltek meg.

Az ellenzéki csoportok egy videófelvétellel támasztják alá állításaikat. Az aktivisták szerint látható, hogy a nők közül egyeseknek elvágták a torkát, másokat leszúrtak. Az aktivisták azt mondták, hogy a Szabad Szíriai Hadsereg emberei kihozták a holttesteket egy olyan helyre, ahol le lehetett fényképezni őket. A fegyveres felkelők egyik tagja hangsúlyozta, hogy „ezek a mészárlások megismétlődhetnek, ha a nemzetközi közösség nem lép”, ezért kérte, hogy a külföld ne elégedjen meg a szavakkal, hanem avatkozzon be katonai eszközökkel, és fegyverezze fel őket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport