Harmincegyen haltak meg a kompon

2012.03.13. 15:25

Elsüllyedt egy folyami komp Bangladesben kedden mintegy 200 emberrel a fedélzetén. Az ABC News híradása szerint harmincegyen meghaltak a balesetben.

A helyi rendőrség közlése szerint több mint 150 embernek nyoma veszett. Eddig harmincöt túlélőt mentettek ki a Megna folyóból a hatóságok. Az áldozatok között volt egy fiatal anya is, akire gyermeke élettelen testébe kapaszkodva találtak rá a mentést végzők.

A kétszintes vízi jármű egy másik hajóval ütközött a folyó közepén keddre virradó éjjel, a komp úti céljától, a fővárostól, Dakkától 32 kilométerre délre. Mivel az utasok többsége éppen aludt, a túlélők beszámolója szerint az ütközés után hatalmas káosz alakult ki. A fedélzeten tartózkodók számát nehéz megbecsülni, mivel a hajók üzemeltetői ritkán vezetnek utaslistát. A rendőrfőnök szerint körülbelül kétszázan utazhattak a kompon, míg egy túlélő úgy vélte, legalább háromszázan voltak rajta.

A 160 milliós lakosságú Bangladesben a rossz hajók, a laza szabályozás és a vízi járművek túlzsúfolása miatt gyakoriak az ehhez hasonló kompbalesetek.