Robbantás a szomáliai elnöki palotában

2012.03.14. 14:18
Legalább négyen haltak meg szerdán a mogadishui elnöki palotában egy öngyilkos merénylet következtében – közölte a rendőrség és az Afrikai Unió (AU).

A támadást az al-Shabaab vállalta magára. Az iszlamista csoport azt közölte, hogy egyik öngyilkos merénylője 17 ember életét oltotta ki, s mintegy 30 személyt megsebesített.

"Micsoda győzelem ez az úgynevezett elnöki palotában"  jelentette ki a szélsőséges csoport egyik szóvivője a véres akcióról. "Még több robbanás és pokolgép következik majd"  fenyegetőzött.

Az al-Shabaab tavaly augusztusban kivonult Mogadishuból, s azóta az Afrikai Unió (AU) szavatolja a környék biztonságát, aszomáliai fővárosban azonban továbbra is rendszeresek a pokolgépes robbantások és öngyilkos merényletek.

Paddy Ankunda, az AU szomáliai békefenntartó erejének (AMISOM) szóvivője azt mondta, hogy négyen, köztük polgári személyek, haltak meg a merényletben. A rendőrség szóvivője szerint öt halálos áldozata és 10 sebesültje van a támadásnak.

Az iszlamista szervezet februárban "hivatalosan" is az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat kötelékébe állt. Tevékenységével aláássa a kelet-afrikai ország biztonságát. A mogadishui kormány tényleges hatalma a kiskirálykodó hadurak miatt Szomáliaterületének csak egy kis részére terjed ki.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport