Obama lánya átvészelte a mexikói földrengést

2012.03.21. 11:15
Barack Obama amerikai elnök lánya éppen abban a mexikói államban nyaral iskolatársaival, amit kedden 7,8-es erősségű földrengés rázott meg. Malia Obama nem volt veszélyben, a földrengésben senki sem vesztette életét.

Nem követelt emberéletet a 7,8-as erősségű földrengés Mexikóban, de tizenegyen megsebesültek. A földrengés központja Guerrero és Oaxaca államok csendes-óceáni partjánál volt, de Mexikóvárostól az ország déli csücskéig mindenhol érezni lehetett. A rengés után még 19, 4,6-5,3-as erősségű utórengést mértek.

A földrengés után Mexikóváros több kerületében megszakadt az áramszolgáltatás, összeomlott a mobiltelefon-hálózat, de egyetlen épület sem rongálódott meg súlyosabban. A nemzetközi repülőteret rövid időre lezárták, de csak egy járatnak kellett fél órával tovább a levegőben maradnia és köröznie, amíg ellenőrizték a kifutópályákat.

A földrengés epicentrumához legközelebb - 200 kilométerre - eső üdülőparadicsomban, Acapulco városban elővigyázatosságból több turistát kiköltöztettek szállodákból, Guerrero állam székhelye, Chilpancingo legnagyobb részén pedig megszűnt az áramszolgáltatás.

Barack Obama amerikai elnök nagyobbik lánya egy iskolai csereprogram keretében éppen Oaxaca szövetségi államban tartózkodik. A 13 éves Malia "egy pillanatig sem volt veszélyben, sértetlenül" vészelte át a földrengést, kozölte a Fehér Ház, amely amúgy nem szokott hírt adni az elnök lányairól.

Rick Santorum republikánus elnökjelölt-aspiráns azonnal bírálta Obamát, mert megengedte kislányának a mexikói utazást, noha a külügyminisztérium februárban az utazásra nem javasolt kategóriába sorolta be "a bűnözés és erőszak" által sújtott déli szomszédot. "Amikor a kormány azt mondja, hogy nem biztonságos, az ember nem azzal mutat példát, hogy oda küldi gyerekeit" - mondta Santorum.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport