A Volgába zuhant egy helikopter

2012.03.22. 08:56 Módosítva: 2012.03.22. 10:47

A Volga folyóba zuhant Nyizsnyij Novgorodnál egy magánhelikopter, a balesetben életét vesztette a pilóta, aki egyedül tartózkodott a gépen – közölte az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma.

A tárca helyi igazgatósága szerint leszállás közben valószínűleg elektromos távvezetékbe ütközött a polgári célokra használt Bell-407-es helikopter, amely egy Moszkva környéki cég tulajdonában volt. Nyizsnyij Novgorod az orosz fővárostól mintegy 400 kilométerre van keletre.

A gép kettészakadt. Szemtanúk szerint olyan gyorsan merült el a folyóban, hogy a pilóta nem tudott kimenekülni a gépből. A mentők már csak a holttestét tudták kiemelni a Volgából.

Oroszországban gyakoriak a repülőgép- és helikopterbalesetek. Legutóbb, március 12-én Torzsok városa mellett zuhant le egy Ka-52-es harci helikopter, a pilóta és a fedélzeti mérnök is meghalt a balesetben.

2009 májusában Irkutszk környékén zuhant le egy Bell-407-es helikopter, amelyen az Irkutszki megye kormányzója utazott. A balesetben a kormányzó is életét vesztette.  • Hírek
  • Hírek