Lövöldöztek egy finnországi iskolában

2012.03.30. 11:23 Módosítva: 2012.03.30. 11:28

Egy fiatal  férfi lövöldözött pénteken reggel egy finnországi iskolában, az incidensben senki sem sérült meg – közölték a helyi hatóságok. A húszas éveiben járó férfit – aki a folyosóról négy lövést adott le egy osztályterembe – a helyszínre érkező rendőrök letartóztatták. Az eset a Helsinkitől 190 kilométerre északra lévő Orivesi város egyik középiskolájában történt.

Jari Kinnunen nyomozófelügyelő elmondta, hogy az iskola diákjai és személyzete biztonságban voltak,  és közölte, hogy az elkövető nem az intézmény tanulója volt. Ugyancsak pénteken lövöldözés történt a városban,  és egy ember megsérült. A két eset közötti, esetleges összefüggést azonban Kinnunen nem tudta megerősíteni.

Finnországban két halálos iskolai lövöldözés történt az elmúlt években. 2008-ban a Finnország nyugati részén lévő Kauhajoki városban egy diák kilenc társával és egy tanárral végzett, mielőtt öngyilkoságot követett el. Egy évvel korábban egy 18 éves hallgató a Helsinkitől 30 kilométerre lévő Tuusulában megölte hat társát, egy iskolai ápolónőt és az igazgatót, majd önmagával is végzett.

A támadások után a hatóságok elrendelték az iskolák biztonságának megerősítését, a többi között kamerákat helyeztek el a tantermekben, a személyzetet pedig lőgyakorlatban részesítették.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport