Pandora, Gabriella
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Leégett egy újvidéki diszkó, hatan meghaltak

2012.04.01. 10:11

A  szórakozóhelyen mintegy 300-350-en tartózkodtak, amikor elterjedtek a lángok. A B92 rádió-televízió szerint a halálos áldozatok - három fiú és három lány, mind a hatan 18 év körüliek - valószínűleg füstmérgezésben haltak meg: a mosdóban kerestek menedéket, s ottrekedtek. A szórakozóhelyen kitört pánikban és lökdösődésben ketten megsérültek, de állapotuk nem életveszélyes.

Milorad Veljovic rendőrfőnök a tragédia helyszínén azt mondta, az első vizsgálatok arra engednek következtetni, hogy a tűz a szórakozóhely színpadán keletkezett, valószínűleg a diszkóberendezések műszaki hibája miatt. A tűzesettel összefüggésben a hatóságok ötven embert hallgatnak ki, köztük a diszkó tulajdonosát is. A helyszínre érkezett vasárnap reggel Ivica Dacic szerb belügyminiszter is.

Predrag Maric, a belügyminisztériumi rendkívüli helyzetekkel foglakozó osztályának vezetője azt mondta, hogy a Szentendrei és a Partizanska utca sarkán található, Kontrast nevű diszkót az illetékes hatóságok rendszeresen ellenőrizték. A tűzoltókat hajnali 2 óra 20 perckor riasztották, és négy percen belül a helyszínen voltak. A vizsgálat során fény derül arra, hogy idejében történt-e a riasztás - tette hozzá Maric.

Néhány év leforgása alatt ez már a harmadik súlyos tűzeset Újvidéken. Négy ével ezelőtt egy kávéház égett le, nyolc ember halálát okozva, a Putnik szállodában történt tűzesetben pedig két ember halt meg.