Berlusconi lefizette a Ruby-ügy tanúit?

2012.04.12. 17:21
Több tízezer eurót utalt át az ellene folyó büntetőügy tanúinak Silvio Berlusconi. Ügyvédje szerint csak ajándékról volt szó, az pedig nem törvénysértő.

Az ügyészség szerint az egykori miniszterelnök 72 ezer eurót utalt át az ikerpár, Eleonora és Imma De Vivo apjának számlájára. A két táncosnő szerepel a Berlusconi elleni Ruby-perben megidézett tanúk között - írja a Corriere della Sera.

Egy harmadik nőnek, Nicole Minettinek 55 ezer eurót fizetett a volt kormányfő. A tartományi szinten politizáló Minetti ellen is folyik per, őt prostitúció elősegítésével vádolják.

Berlusconit azzal vádolják, hogy szexuális kapcsolatot létesített az akkor még kiskorú marokkói Rubyval, amit a 75 éves politikus tagad. Olaszországban büntetik a kiskorúak prostitúciójának kizsákmányolását és elősegítését.

Berlusconi ügyvédje, Niccolo Ghedini azt állítja, hogy védence a három nőnek ajándékba adta a pénzt. "Az nem törvénysértő" - nyilatkozta az ügyvéd. Teljességgel alaptalan, hogy Berlusconi az ellene folyó eljárás tanúit akarta volna befolyásolni. "Berlusconi nagyvonalú ember. Ő csupán segíteni akart olyan embereken, akiknek a Ruby-ügyben való érintettségük miatt anyagi nehézségeik támadtak" - állította az ügyvéd.

Berlusconit hivatali hatalommal való visszaéléssel is vádolják, mert 2010 májusában közbenjárt egy milánói rendőrkapitányságon, hogy engedjék szabadon a lopásért őrizetbe vett marokkói lányt. Az akkor még miniszterelnök azzal védekezett, úgy tudta, hogy Ruby, vagyis Karima el Marough, az akkori egyiptomi elnök, Hoszni Mubarak unokahúga, és nem akart diplomáciai bonyodalmakat Kairóval.