Vízbe esett egy magyar matróz Bősnél

2012.04.17. 19:15

A tűzoltók egyelőre nem találják, bár nagy erőkkel keresik azt a magyar matrózt, aki a szlovákiai Bősnél esett a vízbe – írta meg a parameter.sk.

A hajós egy német hajóról esett a vízbe a felvízcsatorna 26-os kilométerénél. Három tűzoltóegység is kereste a szerencsétlenül járt embert. A felvízcsatorna a víznek az erőműbe való belépés előtti, magasabb, duzzasztott vízszintű része.

A rendőrség és a tűzoltóság délután fél öt után kapta a bejelentést, amely szerint egy német felségjelzés alatt közlekedő teherszállító hajóról a legénység egyik magyar állampolgárságú tagja beleesett a vízbe.

A riasztást követően a somorjai és dunaszerdahelyi tűzoltók, a folyami rendőrség szolgálatosai, valamint a bősi Komplex Mentőszolgálat emberei mentek a helyszínre. Ezt követően fél hatig átkutatták a bősi víztározót az erőműtől egészen Somorjáig, de nem jártak sikerrel – közölte a Paraméterrel Both Péter járási rendőrkapitány. Hozzátette még, a hajó Bősnél kikötött, és a kapitány megtette az eltűnésről szóló hivatalos bejelentést.

Egy hónappal ezelőtt hasonló eset történt az Esztergomnál, ahol egy bolgár lobogó alatt hajózó áruszállító kikötött, és a kapitány közölte, hogy a hajóról eltűnt egy matróz. A kikötőmester riasztotta a vízirendőröket, majd néhány óra múlva jelentés érkezett, hogy a Szentendrei-sziget partján egy külföldi férfi alsónadrágban egy botra kötött pólóval integet a hajóknak. Kiderült, hogy az eltűntnek hitt matrózt találták meg, aki éjjel valamiért felkelt, és a Dunába esett. Szerencséjére a hajózási útvonal közel volt a parthoz, így a megfázáson kívül más baja nem esett.  • Tippek
  • Árfolyam