Keresik az indiai kompbaleset túlélőit

2012.05.01. 09:03 Módosítva: 2012.05.01. 09:05
Nagy erőkkel folytatódott a kutatás az északkelet-indiai Brahmaputra folyón történt súlyos, valószínűleg száznál több halálos áldozatot követelő kompszerencsétlenség túlélői után.

Tarun Gogoj, Asszám állam miniszterelnöke az NDTV televíziónak nyilatkozva megerősítette, hogy a mentőakció teljes erőbedobással zajlik. A televízió képein búvárokat és a biztonsági erők, valamint a katasztrófavédelem tagjait lehetett látni munka közben.

A komp szélsőséges időjárási körülmények között, háromszáz utassal a fedélzetén hétfőn borult fel. Szemtanúk arról számoltak be, hogy a kopottas jármű felborult, majd kettétört és elsüllyedt a megáradt folyóban.

A komp partra vont váza
A komp partra vont váza
Fotó: Utpal Baruah

Eddig negyven embert mentettek ki a vízből – közölte Asszám állam rendőrfőnöke kedden. Százhúsz embert még eltűntként tartanak nyilván.

Az indiai média korábban hatvannyolc halálos áldozatról és százötven eltűntről számolt be. Rendőrségi adatok szerint legalább száz utas megmenekült, sokan a maguk erejéből, úszva érték el a partot.

A szerencsétlenség Dhubri városának közelében, Asszám állam nyugati részén történt. A Brahmaputra azon a helyen több kilométer széles.

A rendőrség szerint a komp túlzsúfoltan indult el, és az utasokon kívül rizst, illetve más árut is szállított. A fedélzetén nem voltak sem mentőcsónakok, sem mentőmellények. A hajóroncsot megtalálták, de csak daruval tudták kiemelni a vízből.