Izidor
0 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

New Yorkban szabad gyerekpornót nézni

2012.05.10. 09:52

A New York-i fellebbezési bíróság jogerős döntése szerint törvényes gyerekpornót nézni az interneten keresztül. Egy szexuális bűntények elkövetésével vádolt professzor ügyvédjei nyújtottak be fellebbezést a bírósághoz és az helyt adott a kérelmüknek. A döntés hatására a helyi törvényhozás máris ígéretet tett, hogy szigorítják a törvényeket.

James D. Kent professzor 141 vádpontban bírálták meg gyerekpornós felvételek birtoklásáért a bíróságon, amiért 2009-ben 1-3 év közötti letöltendő börtönbüntetést kapott. A mostani döntés alapján a vádpontok közül összesen kettőt ejtenek majd ellene, de a maradék 139-et fenntartják.

A két vádpont ejtésére azért került sor, mert az ott használt bizonyítási módszereket a bíróság nem találta meggyőzőnek. Kentnek a számítógépén az internetes böngészőjének háttérmemóriájában kerültek automatikusan eltárolásra pornográf képek, amikről ő azt mondta, hogy nem is látta őket, és éppen ezért nem is mentette le őket. A bíróság szerint a képeknek a megléte nem jelentik azt, hogy azok Kent tulajdonában voltak.

A bíróság elfogadta Kent magyarázatát, hogy neki semmi dolga nem volt ezekkel a képekkel és azt is elhitték neki, hogy nem is tudta, hogy létezik ilyen automatikus tárolás a böngészőkben. A maradék 139 vádpontban azonban, ahol egyéb jellegű bizonyítékok is voltak (úgy mint 13 ezer elmentett kép 8-9 éves lányokról), a bíróság nem változtatott az ítéletén.

A bíróság hangsúlyozta, hogy a „céltudatos gyerekpornó nézés mostantól legális New Yorkban”, de ezeknek a képeknek a készítése, birtoklása (digitális kép esetében például az elmentése a számítógépre), reklámozása, és a képek készítésének elősegítése továbbra is törvényellenes.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport