Elválhatnak a melegek Marylandben

2012.05.19. 13:32

Marylandben 2013 január elsejétől házasodhatnak össze az azonos nemű párok, egy bírósági döntés értelmében viszont válniuk addig is szabad, miután pénteken a marylandi fellebbviteli bíróság egyhangúlag elfogadta egy leszbikus pár válási kérelmét - írja a BBC.

A 29 éves Jessica Port és 32 éves társa, Virginia Cowan Kaliforniában házasodtak össze 2008-ban, nem sokkal azelőtt hogy az államban betiltották a melegházasságot. Két évvel később a pár válási kérelmet nyújtott új lakóhelyükön, Marylandben, de a megyei bíróság elutasította kérelmüket, ezért a fellebbviteli bírósághoz fordultak.

Az azonos neműek házasságának kérdése Marylandben is komoly vitákat kavart, az ellenzők novemberben népszavazással próbálják megakadályozni, hogy a márciusban elfogadott törvény életbe léphessen. A referendum kiírásához 56 ezer aláírást kell összegyűjteniük június végéig. Az Egyesült Államokban eddig hat államban, valamint Washington D.C.-ben engedélyezték az azonos neműek házasságát, Maryland lehet a hetedik állam a sorban.