Drágább lesz eljutni a horvát tengerpartra

2012.05.24. 16:51

Júniustól tizenöt százalékkal drágul az autópálya-használat Horvátországban – közölte kedden több horvát sajtóorgánum. A Novi List információja szerint a Zágráb és Fiume közötti útdíj személyautóknak 60-ról 69 kunára (2739 forint), a főváros és Split közötti útdíj pedig 157-ről 180 kunára (7146 forint) emelkedik.

Csökkenni fog viszont az elektronikus útdíjleolvasásra használt berendezések (ENC) ára, amiket horvát közlekedési tárca tervei szerint a jelenlegi 120 kuna helyett mindössze 1 kunáért lehet majd megvásárolni. Emellett az ENC-t használó autósok 25 százalék tarifakedvezményt is kapnak, ha legalább 500 kunával töltik fel a berendezést.

Horvátországban 2004 óta nem változtak az autópályadíjak, Drazen Gustin, a horvát állami autópálya-üzemeltető cég (HAC) új igazgatósági elnöke szerint áremelésre, a szerződések átdolgozására és elbocsátásokra volna szükség az autópályák gazdaságos működtetéséhez.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla