Felakasztotta magát egy fára Athénban

2012.05.31. 13:44

Komoly adósságai voltak annak a görög nyugdíjasnak, aki felakasztotta magát egy fára Athénban, írja a Telegraph. Búcsúüzenetében azt írta, hogy országát csak egy olyan vezető menthetné meg, mint Margaret Thatcher. A rendőrség tájékoztatása szerint a 61 éves volt villanyszerelő bankoknak és az adóhatóságnak is tartozott, a pénzt pedig nem tudta visszafizetni.

Az Alexandrosz névvel illetett férfi annak a reményének adott hangot, hogy unokái nem Görögországban fognak megszületni, mert szerinte addigra nem görögök lakják majd az országot. A következő generáció legalább tudni fog egy idegen nyelvet, mivel a görögöt addigra eltörlik, hacsak nem jön egy Thatcherhez hasonló belevaló politikus, aki helyreállítja a társadalmat és az országot, írta.

A rendőrség a férfi tettét közvetlenül nem a gazdasági recesszióval hozta összefüggésbe, ám a hatóságok szerint a válság súlyosbította az eleve felkavart lelkiállapotát. Görögország korábban azok közé az országok közé tartozott, ahol az egyik legalacsonyabb volt az öngyilkosságok száma a világon, ugyanakkor a gazdasági válság súlyosbodása óta 2011-ben megduplázódott a tragédiák száma.

Az egyre erősödő társadalmi feszültséget jelzi, hogy a görög egészségügyi minisztérium felmérése szerint 2011 első felében Görögországban történt a legtöbb öngyilkosság Európában, és megszaporodtak az erre irányuló kísérletek. Áprilisban egy 77 éves nyugdíjas például a Szintagma téren, a reggeli csúcsforgalom idején lőtte agyon magát, halála miatt több százan tüntettek Athénban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport